Info

 

Vi rekomenderar att öppnad fodersäck uppbevaras i en fodertunna för bästa smaksförvaring.

Vi rekomenderar också att man vid övergång till Ultimate gör detta försiktig då det höga köttinnehållet med rent protein kan ge en övergående blöt avföring. Detta beror självfallet på hundens känslighet och tidligare foder. Vi rekomenderar minst 6-8 dagars övergång.

Ni vill vid en övergång snabbt märka att hundens päls blir blankare. Våra kunders kommentarer ger oss den åsikt att en blankare päls kommer efter endast ett par veckor. Sälvklart kan detta variera från hund till hund beroende på miljö och eventuella sjukdomsförlopp.

Vi får också kommentarer där kunderna fått minska utfodringen med upp till 50% med bibehållen mättnadskänsla för hunden. Detta beror själklart på vilket foder man gav tidigare.

Vi har också fått kommentarer att hundar med stelhet i leder har blitt rörligare och beror på det höga innehållet av glucosamin och choindrontin i balans med fettsyrorna.Detta kan vi dock inte på ett vetenskapligt sätt påvisa men nämner det som en kommentar.

 

 

Tillverkning och kontroll:

Ultimates foder är producerat under vägledning från FEDIAF och IFS krav vilket nog är de strängaste krav för foder i dag. (googla evt: på IFS certifiering ”international food standard”)

Det betyder f.ex att bla. All kött och fisk är godkänd som matvara till konsument innan slaktning.

När råvaran, som är spårbar ned till producentnivå anländer fabriken i Danmark tas det prover som kontrolleras på eget lab. Om allt är ok går produktionen i gång.

Under produktionen tas det prover varje timma för att säkra att alla parametrar är som de skall vara. Stickprover tas igen efter produktionen av färdigvaran.

Danska motsvarigheten till Jordbruksverket (födevarerstyrrelsen) var vid senaste kontroll imponerade över att Ultimate i dag kan definiera från vilken batch kunden har fått leveranser från. Detta betyder att Ultimate har full spårbarhet från f.ex kycklingfarm till vilken hund som äter fodret. !!!! För att detta skall fungera ber vi er vid eventuell reklamation uppge det batchnr som är tryckt på säckens baksida.